Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w sosie kakaowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5
cukier 15 dag
mleko 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 2 dag
kakao 2 dag
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w sosie kakaowym

zagotować ¾ szklanki wody z połową cukru. Następnie włożyć do syropu pokrojone w kostkę gruszki. Gotować do miękkości jednak uważać aby ich nie rozgotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością ziemnego mleka. Resztę mleka zagotować. żółtka utrzeć z cukrem i wlać do nich mleko zagęszczone mąką i syrop z gruszek. Dodać kakao i dokładnie ubijać aż masa zgęstnieje. Ciepłym sosem zalać gruszki. Przed podaniem udekorować dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.07.2010 20:08
gazety są przecież ogólno dostępne. nie pamiętam teraz z której gazety miałam spisany ten akurat przepis bo nie odnotowałam tego napewno nie był on podpisany nazwiskiem. wówczas nie znałam jeszcze tej strony i nie potrzebowałam znać żródła.
Katarzyna/kate1980 06.07.2010 20:03
mylisz się! nie znałam tej strony a przepis spisałam z gazety ładnych parę miesięcy temu. robiłam go już kilkanaście razy więc postanowiłam go dodać. proporcji nie zmieniałam bo wydają mi się idelane. kobieto zajmij się własnymi sprawami bo to staje się już nieco nudne.
bernika 03.07.2010 18:59
przeciez to ewidentny plagiat! pozamieniałas pare słow i przepis juz jest twoj autorski? http://www.fasole.pl/fasoloweek/art.asp?clanek=1782

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak