Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowy sernik z brzoskwiniami na herbatnikowym spodzie

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatników 3 paczki
jajek 8 szt.
budyniu waniliowego 8 dag
wanilli 1/2 laski
śmietanki 30% 100 ml
sok z połowy cytryny do smaku
brzoswiń 4 szt.
masła 8 dag
twaróg 90 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy sernik z brzoskwiniami na herbatnikowym spodzie

Herbatniki pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, startą laską wanilii i sokiem cytrynowym. Cały czas ucierając dodawać kolejno dwukrotnie przemielony twaróg, ubitą śmietanę i pianę ubitą z białek. Na samym końcu wymieszać z proszkiem budyniowym. masę serową przełożyć na pokruszone herbatniki i wstawić do piecyka nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.

Brzoskwinie umyć, osuszyć i pokroić na półplasterki. Gdy sernik lekko się zetnie należy go wyjąć, ułożyć na nim brzoskwinie, posypać cukrem i ponownie wstawić do piecyka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EDYTKA 13.05.2013 17:25
bardzo ładnie wygląda.
Jodaj 04.09.2012 21:26
superowy serniczek :)
jolajka 10.07.2011 06:56
ale fajnie wygląda
Karolina92 24.05.2011 13:35
cudo!
Edyta38 19.05.2011 18:39
pyszny
Mysiunia 28.11.2010 17:09
wygląda przepysznie! :)
kasiurek 25.10.2010 08:50
wygląda wspaniale!
agata1722
agata1722 01.10.2010 07:56
pyszności
Gosia40 19.08.2010 17:31
Super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak