Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 70 dag
cebula 3 szt
ogórki kiszone 2 szt
mąka 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1/2 łyżki
olej do smażenia wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka.

Żeberka umyć,osuszyć i podzielić na małe porcje.Cebulę obrać pokroić i podsmażyć na rumiano.Żeberka posolić,oprószyć pieprzem,posypać mąką i usmazyć na petelni,Usmażone żeberka oraz cebulę przełożyć do rondla ,podlać wodą i dusić do miękkości.Gdy będą miękkie,zrobić zasmażkę z mąki i tłuszczu,dodać do żeberek.
Ogórki pokroić w kostkę,włożyc do rondla,wyspać majeranek ,doprawić solą do smaku - zagotować.
Posadawć do ziemniaków lub pieczywa.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.12.2013 21:18
zapowiadają się super
Rybciia 21.10.2013 08:13
bardzo lubię :-)
Ada-Gaba 24.09.2013 07:45
apetyczny obiadek
olkaaa 15.06.2013 09:50
bardzo lubię
Motorek 07.12.2012 09:26
bardzo smaczne
alaaa 06.12.2012 20:09
ten dodatek ogórki mi się podoba,,
Wafelek2601 23.11.2012 23:34
Bardzo smaczne
pacpaw 06.10.2012 09:57
i jak apetycznie podane
m1monika 12.08.2012 14:11
pychotka!!!
jeta72 24.04.2012 13:25
uwielbiam żeberka!!!
IZABELA29 03.02.2012 09:43
warto zrobić
anemon 03.02.2012 08:14
Zapowiada się pysznie, zwłaszcza sos z dodatkiem ogórka kiszonego musi być smaczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak