Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w smietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4 sztuki
gęsta śmietana 1-1,5 szklanki
ogórki kiszone 5-6 sztuk
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w smietanie

Śledzie wymoczyć, pokroić na mniejsze kawałki. Skropić octem, oprószyć pieprzem. Odstawić. Ogórki pokroić w paski, albo zetrzeć na dużych oczkach tarki. Odcisnąć z nadmiaru soku, albo osączyć na sicie. Cebulę pokroić w piórka. Ogórki i cebulę wymieszać ze śmietaną, można doprawić do smaku. Dodać do śmietany śledzie, wymieszać. Wyłożyć do miseczek. Można odstawić na 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak