Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stek wołowy z dipem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

steki wołowy 4
rozmaryn
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
oliwa 2 łyżki
sól
papryczka chili 1
olej 1 łyżka
cebula 25 dkg
sos Cumberland 100 ml
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: stek wołowy z dipem

Zioła siekamy i mieszamy z sola, pieprzem, solą i oliwą. Przykrywamy i odstawiamy. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Chili siekamy, wrzucamy do cebuli i smażymy. Dodajemy win o, sos i żurawinę. Doprawiamy. Steki wyjmujemy z marynaty osuszamy i smażymy na patelni grillowej około 5 minut.Steki solimy i podajemy z dipem cebulowo-żurawinowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak