Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z grzankami i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 30 dag
rosół ok.1 i 1/2 l
cebula 2-3 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z grzankami i bazylią

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebule, zeszklić. Dodać pomidory, chwilę smażyć, mieszając. Podlać rosołem i dusić, aż pomidory się rozpadną. Dodać do reszty rosołu. Chwilę gotować, doprawić przyprawami do smaku. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak