Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z cebulą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
pieczarki 20 sztuk
jajko 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
masło 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z cebulą i pieczarkami

Do mięsa mielonego wbić jajka. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle. Posolić i wystudzić. Cebulę obrać, drobno pokroić, dodać do mięsa razem z odciśniętą bułką i wystudzonymi pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotlety, panierować w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 25.02.2012 15:46
super , apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak