Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w sosie waniliowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5
mleko 35 dag
cukier 5 dag
mąka ziemniaczana 2 dag
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w sosie waniliowym

Zagotować ¾ szklanki wody z połową cukru do syropu dodać pokrojone w kostkę gruszki i ugotować pilnując aby się nie rozgotowały. Następnie wyłożyć je do salaterek. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym dodać pozostały zwykły cukier. Do gotującego się mleka dodać mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać i zagotować. gorącym sosem zalać gruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.01.2014 20:13
doskonały deser
4muffins 01.10.2010 22:40
super deser na jesien :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak