Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki na puszystym spodzie

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka
szynka 15 dag
pieczarki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
ser 15 dag
ketchup 4 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1/3 łyżeczki
Oregano suszone Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki na puszystym spodzie

Z mąki, soli, oleju i ciepłej wody ugniatamy sprężyste ciasto. Zawijamy w folię i na 20 minut odkładamy do
lodówki.

Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, podsypując mąką. Z ciasta wycinamy prostokąty i układamy na nasmarowanej tłuszczem blaszce. Ciasto smarujemy ketchupem z dodatkiem oregano i bazylii.

Szynkę, pieczarki i cebulę dosyć drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Rozkładamy wszystko na zapiekanki. Na wierzchu posypujemy tartym serem. Wkładamy do piekarnika na około 20 minut, temperatura 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.11.2013 13:35
Pysznie wyglądają.
aginaa 09.02.2012 17:41
smaczna
Katarzyna/kate1980 07.02.2012 22:15
na pewno wypróbuję przepis
owocówka 04.02.2012 11:28
fajne
katarzynka455 02.02.2012 10:17
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak