Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie warstwowe w musztardzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 600 g
cebula 2 szt
ziele angielskie
musztarda 1/2 op
cytryna 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie warstwowe w musztardzie

Śledzie umyć w zimnej wodzie, wymoczyć w wodzie i odcisnąć z wody. Podzielić śledzie na 3-4 części. Cebule obrać i poszatkować w piórka (można też drobno w kostkę).

Śledzie podzielić na 3 części. Pierwszą część wyłożyć do miseczki, skropić delikatnie sokiem z cytryny i wyłożyć 1/3 części cebuli, polać musztardą i łyżką majonezu, dodać 3 kulki ziela angielskiego potem dać drugą część śledzi i znowu cebula, cytryna i musztarda.

Na sam wierzch śledzie cebula i musztarda. Miseczkę przykryć i odstawić do lodówki na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 22.06.2012 12:04
smacznie się zapowiada
tom 09.02.2012 21:07
super
Anio?eczek 09.02.2012 20:54
Uwielbiam śledziki w każdej postaci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak