Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada francuska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser 20 dag
filet z kurczaka 1 szt
przyprawa gyros
sól
pieprz
tymianek
jajko 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada francuska

Kroki postępowania

1
ser zetrzeć na tarce ( może być żółty, bądź pleśniowy, zależy, który lubimy), wymieszać z dwoma jajkami, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi-najlepiej zmiksować.
Krok 1 - rolada francuska foto
2
kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, jeżeli lubimy można przyprawić przyprawą do gyrosa.
Krok 2 - rolada francuska foto
3
przygotowane mięso podsmażyć na oliwie
Krok 3 - rolada francuska foto
4
Paprykę pokroić w paseczki, resztę sera w plasterki. Rozłożone ciasto posmarować zmiksoawnym serem z jajkami, ułożyć na nim pokrojoną w paski paprykę i ser w plasterkach, na jednym końcu ułożyć usmażony filet z kurczaka.
Krok 4 - rolada francuska foto
5
Ciasto zawinąć jak roladę, górę posmarować rozmąconym żółtkiem, aby nabierało koloru. Ułożyć na blaszce, można na folii aluminiowej, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (210-220) na 20-30 minut.
Krok 5 - rolada francuska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzysiu510 23.03.2012 23:39
mhhhhhhhh pyszne
KAROLA 01.02.2012 22:52
ciekawy pomysł, bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak