Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowe miśki,orzeszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
margaryna 1 kost.
żółtko jajek 2 szt.
ocet 10 % 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl.
masa
mleko 1/2 l.
cukier
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowe miśki,orzeszki

ugotować budyń w/g przepisu na opakowaniu i wystudzić,do naczynia wsypać wszystkie składniki do ciasta i szybko zagnieść uformować kulę,następnie na kuchence gazowej nagrzać foremkę to pieczenia tych ciastek a z zagniecionego ciasta formować małe kuleczki i po rozgrzaniu się foremki wkładać w otworki piec na złoty kolor z obu stron po ok.1-2min z każdej strony po wystudzeniu nakładać w środek ciastka wystudzony budyń i przykładać drugim ciastkiem,można posypać cukrem pudrem lub polukrować przechowywać w chłodnym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 21.10.2013 20:13
mniam super przepis
Grazyna0211 16.04.2013 20:41
pyszne są i to bardzo
Bernadeta1 23.11.2012 00:28
nie jadlam takich a przepis bardzo interesujący
Łukasz15 24.07.2012 11:46
Super
Motorek 24.06.2012 09:24
Świetne
Justyna28 11.02.2012 18:53
wczoraj robiłam, wyszły super
Wacław 04.02.2012 13:52
pycha,mniam !
Katarzyna/kate1980 03.02.2012 23:44
fajny pomysł
MAR3STA 03.02.2012 18:02
pyszne!
Robert10 03.02.2012 17:17
dawno już ich nie jadłem- ale są świetne
misia53 03.02.2012 12:46
fajne toto...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak