Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydła z indyka w curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta curry 1 łyżka
olej 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 4 łyżeczki
skrzydełka z indyka 2 sztuki
olej do smażenia
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydła z indyka w curry

Kroki postępowania

1
Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, solą, przyprawą do kurczaka i pastą curry.
Krok 1 - Skrzydła z indyka w curry foto
2
Skrzydła podzielić na porcje.
Krok 2 - Skrzydła z indyka w curry foto
3
Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Krok 3 - Skrzydła z indyka w curry foto
4
Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć na rozgrzany olej, zrumienić z każdej strony.
Krok 4 - Skrzydła z indyka w curry foto
5
Zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości (w razie potrzeby dolewać więcej wody). Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i mocno zrumienić mięso.
Krok 5 - Skrzydła z indyka w curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 11.02.2013 22:29
Pięknie przyrumienione mięsko.
BernadettaP 02.02.2012 07:39
pyszne :)
Ewa6274879 01.02.2012 21:43
bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak