Walentynkowe serducha.

Walentynkowe serducha.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    125 g
  • masło

    100 g
  • cukier

    65 g
  • migdały mielone

    50 g
  • masa marcepanowa

    100 g
  • likier amaretto

    3 lyzki
  • biala kuwertura

    100 g
  • ozdoby wg uznania

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Walentynkowe serducha.
Ze skladnikow na ciasto wyrobic jednolita mase, zawinac w folie spozywcza i odlozyc na godzine do lodowki.
Krok 2 - Walentynkowe serducha.
Nastepnie rozwalkowac ciasto na grubosc ca 1 cm, wykroic serca, nalozyc na wylozona papierem do pieczenia blaszke. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 st. C, przez 12-15 minut.
Krok 3 - Walentynkowe serducha.
Ciastka schlodzic, w tym czasie przygotowac mase marcepanowa- marcepan kroimy w male kawalki i rozpuszczamy w kapieli wodnej z dodatkiem likeru.
Kolajna czynnoscia jest laczenie dwoch serc z rozpuszczona masa marcepanowa (nakladalam ca 1 lyzeczke masy).
Krok 4 - Walentynkowe serducha.
Na koniec rozpuscic kuwerture w kapieli wodnej, nakladamy ja na ciastka i zdobimy wg. uznania.
Smacznego!!

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat