Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puplety z jajkiem i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso mieszane 50 dag
żółty ser 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 5
cytryna 1
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Puplety z jajkiem i serem

Trzy jajka ugotować na twardo, a dwa lekko ubić. Mięso wymieszać z bułką, posiekanym czosnkiem, częścią sera, skórką i sokiem z cytryny. Dodać ubite białka, przyprawy i wymieszać. Pozostałą część sera wymieszać z ugotowanymi na twardo żółtkami. Z mięsa uformować 6 kulek. W każdej z nich zrobić dołek i włożyć na masę. Dokładnie zatopić, ponownie uformować kulkę. Pulpety obtoczyć w bułce i smażyć na patelni. Przełożyć do piekarnika i piec 20 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak