Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z fasolą szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
szynka w plastrach 15 dag
mleko 1 szklanka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z fasolą szparagową

Fasolkę ugotować, odcedzić. Kilka strączków owinąć plasterkiem szynki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Masło stopić, dodać mąkę. Rozprowadzić mlekiem, doprawić, doprowadzić do wrzenia. Sosem zalać roladki i piec ok. 20 minut w temp. 150 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak