Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w sosie tatarskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 6 sztuk
majonez 20 dag
szparagi konserwowe 10
ogórki konserwowe 3
jajko 1
cebula 1/2
olej 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
chrzan 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie tatarskim

Dno naczynia żaroodpornego wysmarować olejem. Ułożyć w nim kiełbasę i piec w temp. 180 stopni C przez 30 minut. Jajko ugotować, obrać, posiekać, wymieszać z posiekaną cebulą, pieczarkami, ogórkami. Wsypać do majonezu. Dodać chrzan, śmietanę, przyprawy. Upieczoną kiełbasę przełożyć szparagami i zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 01.02.2012 23:02
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak