Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z oliwkami i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 3 pojedyncze
mięso mielone - mieszane 30 dag
posiekana czerwona papryka 3 łyżki
oliwki czarne 3 łyżki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
oliwki zielone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z oliwkami i papryką

Mięso mielone i piersi zemleć trzykrotnie, wymieszać z jajkiem, pokrojonymi oliwkami, papryką i bułką tartą. Okrągłe, żaroodporne naczynie o średnicy 13 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę. Posypać papryką. Piec w temp. 180 stopni C. przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak