Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
żółtko jajek 1 szt
oliwa 2-3 łyżki
woda zimna 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien,zmielić w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Mięso dokładnie wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody i oliwą i żółtkiem.Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.Uformować kulki,lekko spłaszczyć i ułożyć na talerzyku.Ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Rozłożyć pokrojone dodatki wokół mięsa i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.02.2014 10:36
bardzo dobry
IZABELA29 30.01.2013 09:48
jakoś go nie robię .
cooleczka 24.01.2013 16:10
super
misia53 11.11.2012 22:11
Z polędwiczki wołowej jest najlepszy tatar na swiecie
anemon 10.10.2012 08:26
Jak zwykle u Ciebie elegancko podane danie pięknie się prezentuje.
Krystyna32 16.04.2012 05:05
extra
rutynka 03.04.2012 13:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak