Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewka z nadzieniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 plastry
ser żółty 5 dag
cebula 1/2
pieczarki 5
ugotowane żółtka 2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewka z nadzieniem

Pieczarki umyć, zetrzeć na tatce i podsmażyć na patelni z posiekaną cebulą. Po ostygnięciu dodać drobno starty ser oraz żółtka. Wymieszać, przyprawić. Nadzienie rozłożyć na dokładnie rozbitym filecie i brzegi spiąć ku górze. Piec w temp. 180 stopni C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak