Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skorupki wafelkowe z farszem serowo-grzybowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
ser gouda 5 plastów
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 2 łyżeczki
natka pietruszki pół łyżeczki
cebula czerwona 1/4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Skorupki wafelkowe z farszem serowo-grzybowym

Pieczarki oczyszczamy i płuczemy w letniej wodzie.Drobno kroimy i skrapiamy sokiem z cytryny.Cebulkę siekamy i razem z pieczarkami podsmażamy na masełku,aż odparuje sok z grzybów.Do jeszcze ciepłych grzybów wsypujemy drobno pokrojony ser. Przekładamy do miseczki.Dodajemy drobno pokrojone jajka.Łączymy z majonezem,natką pietruszki,mieszamy i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak powstałym farszem napełniamy nasze skorupki wafelkowe. Po wierzchu posypujemy posiekaną czerwoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 06.04.2012 09:21
fajne
kasiaw 02.02.2012 12:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak