Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety w ciemnym sosie pieczeniowym

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
mąka
sól do smaku do smaku
sos pieczeniowy 2 torebki
olej do smażenia
woda
kostka mięsna 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety w ciemnym sosie pieczeniowym

Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, delikatnie posypujemy sola i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i obsmażamy delikatnie z obu stron. Przekładamy do garnka z wodą. dodajemy liść i ziele oraz kostki mięsne. Gotujemy ok godziny aż mięso będzie miękkie . Dodajemy sos pieczeniowy wymieszany z wodą (jak podane na opakowaniu). Gotujemy jeszcze chwile podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.02.2013 15:03
bardzo smaczne
Grażyna13 25.03.2012 11:48
Pyszne :)
Anna152 29.02.2012 13:31
super
eli82 22.02.2012 15:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak