Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Perliczka w czerwonym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

perliczka 60 dag
cebule 3
smalec 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Perliczka w czerwonym winie

Sprawioną perliczkę umyć, wysuszyć, oprószyć przyprawami, odstawić na 30 minut. Smalec rozgrzać, włożyć perliczkę, wstawić do nagrzanego piekarnika, podlać winem. Cebule obrać, pokroić w piórka, dodać do mięsa. Piec ok. 30 minut, w razie potrzeby podlewając winem. Sos z pieczenia z cebulą zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak