Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w wiśniach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 4 płaty
kompot z wiśniami 600 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Goździki całe Prymat 2
cukier 1 łyżka
majeranek
bazylia
sól
wino czerwone wytrawne 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w wiśniach

Pierś z kaczki oczyścić, natrzeć przyprawami. Zalać szklanką czerwonego wina i odstawić na cztery godziny. Kompot wymieszać z goździkami i cukrem. Wlać pozostałe wino, zagotować. Dodać zawiesinę z mąki o odrobiny wody. Gęstniejący sos stale mieszając gotować 5 minut. Piersi wyjąć z zalewy, ułożyć na blasze skórką do góry i piec przez godzinę w temp. 180 stopni C. Podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak