Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny w kwiatowych papilotach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 125 g
mąka 2,5 szkl
cukier 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 15 g
sos jagodowy 12 łyżeczki
jajko 2 szt.
jogurt naturalny 250 g
migdały w słupkach
cukier puder
granola 3/4 z żurawiną

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny w kwiatowych papilotach

W rondelku rozpuszczamy 125 g margaryny, studzimy, dodajemy 250 g jogurtu naturalnego, wbijamy 2 jajka i za pomocą trzepaczki dokładnie ubijamy składniki. Granolę przesypujemy do miseczki i lekko rozdrabniamy. Wszystkie suche składniki: granolę, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, mieszamy dokładnie mieszadłem miksera. Mokre składniki z rondelka przelewamy do suchych, mieszamy mieszadłem roboto ale niezbyt długo, nakładamy do 12 do papilotek do 1/2 wysokości, polewamy sosem jagodowym, przykrywamy pozostałym ciastem, posypujemy słupkami migdałów, lekko je dociskamy. Pieczemy ok 30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C.Wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 09.05.2015 11:46
Super muffiny i super papilotki :)
Agnieszka_B 04.02.2012 10:07
Ja dość często robię muffiny, ale nigdzie nie mogłam znaleźć takich papilotek...
pacpaw 01.02.2012 19:47
ache te mufinki, jeszcze nigdy nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak