Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa na wołowinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pręga wołowa 40 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
por 1/2 sztuki
ryż 10 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa na wołowinie

Mięso umyć, zalać wodą. Zagotować. Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się rosołku. Przyprawić solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie miękkie wyciągnąć je, a wsypać ryż. Gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Można posypać umytym i drobno posiekanym koperkiem. Podawać gorącą. Można dodać kawałki ugotowanego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 23.10.2013 00:06
pyszna,lekka zupka
IlonaAlbertos 27.11.2012 15:32
Lekka i smaczna zupka.
miki47 22.11.2012 21:02
mniam
Ela15 20.11.2012 11:25
ekstra zupka
Seba 18.07.2012 12:34
pycha
mela25 06.07.2012 07:12
ciekawa zupka
ankaryba 20.05.2012 15:45
smaczna :-)
zuzanna_z 30.04.2012 14:18
ciekawe
Anna138 14.04.2012 11:02
super
Motorek 07.04.2012 07:48
smaczna
Magdalena1110 29.03.2012 20:54
musi być dobra
mirosława4 27.03.2012 20:07
ciekawa ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak