Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z koprem w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurka 80 dkg
koperek 1 pęczek
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
śmietana 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z koprem w śmietanie

Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Masło rozgrzać, podsmażyć na nim cebulę. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, drobno pokroić. Dodać do cebuli, dusić razem 40 minut. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Dodać w międzyczasie do grzybów. Kiedy grzyby będą miękkie dodać śmietanę, Wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.07.2013 10:38
Uwielbiam tak przygotowane kurki.
caralajna 16.01.2013 08:36
lubię
Seba 29.04.2012 11:47
smaczne
Anna138 18.04.2012 21:53
pyszne
Motorek 16.04.2012 15:19
smaczne
fictor123 26.03.2012 15:35
mniam
IKrakowianka 18.03.2012 22:34
super pomysł
mirosława4 15.03.2012 16:52
pyszne danie
Krystyna32 09.02.2012 14:39
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak