Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
rosół 1 szklanka
olej do smażenia
sól do smaku
mąka 1 łyżka
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w cebuli

Kotlety umyć, osuszyć. Delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Olej mocno rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso z obu stron na kolor rumiany. Przełożyć do rondla, podlać rosołem. Dusić na wolnym ogniu. Cebulę obrać, umyć. Pokroić w piórka, zeszklić na tym samym tłuszczu co mięso. Dodać do mięsa. Dusić razem ok. 30 minut. Doprawić do smaku. Zagęścić mąką wymieszaną z 1/3 szklanki wody. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.08.2013 07:49
fajny pomysł
IlonaAlbertos 29.04.2013 11:34
Proste połączenie.
ben-ka 21.01.2013 10:35
smaczne mięsko.
mela25 07.10.2012 07:55
lubie schab
Seba 07.07.2012 07:40
fajne
Motorek 04.07.2012 10:02
smaczne
monika1968 20.05.2012 12:17
Pycha
ankaryba 10.05.2012 12:30
pomysłowe :-)
RenataZ-et 27.04.2012 21:37
świetny pomysł
Anna152 27.03.2012 07:14
swietna
IKrakowianka 19.03.2012 22:28
super
Tika4444 11.03.2012 17:25
świetny pomysł
Krystyna32 03.03.2012 14:19
super
mirosława4 02.03.2012 14:02
super
Anna138 14.02.2012 21:26
świetny przepis
Iwona51
Iwona51 02.02.2012 09:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak