Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kilogram
papryka mielona do smaku
mąka 5 łyżek
margaryna 1 łyżka
cebula 1 sztuka
ziele angielskie do smaku
woda 2 szklanki
ziemniaki 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy

Kroki postępowania

1
Mięso pokrój na kawałki i obsyp je mieloną papryką i i dwoma łyżkami mąki.
Krok 1 - Gulasz wołowy foto
2
Na rozgrzaną patelnie wrzuć łyżkę margaryny a następnie dodaj pokrojone mięso.
Krok 2 - Gulasz wołowy foto
3
Obierz i ugotuj ziemniaki. Gdy będą ugotowane odcedź je i nałóż na talerze.
Krok 3 - Gulasz wołowy foto
4
Do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, trochę ziela angielskiego. Dolej wody i zostaw mięso, żeby się dusiło. Potem odlej z niego trochę wody- dodaj do niej mąkę(2-3 łyżki) rozkłóć ją i wlej z powrotem na patelnię.
Krok 4 - Gulasz wołowy foto
5
Mięso dopraw i duś do miękkości, raz na jakiś czas mieszając. Następnie mięso nałóż na talerz, sosem polej ziemniaki. Smacznego:)
Krok 5 - Gulasz wołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.03.2013 18:15
jak dla mnie rewelacja
Motorek 11.03.2013 09:14
dobry obiadek
SmacznaPyza 03.01.2013 13:02
czy wołowina z dowolnej części tuszy się nadaje?
dorotka0000025 26.11.2012 15:09
wyglada pysznie
Motorek 02.08.2012 19:20
smaczny
magdziorka6 10.06.2012 19:03
mniam
Kas2 08.04.2012 17:49
pyszne danie
smile 07.02.2012 17:39
pysznosci =) =)
edi 04.02.2012 12:08
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak