Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy z "wkładką"- antidotum na mrozy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 200 gram
kiełbasa polska surowa 4 sztuki
marchew 2 sztuki
seler korzeniowy średniej wielkości 0,5 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
ziemniaki 4 sztuki
sól do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy z "wkładką"- antidotum na mrozy

Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, por pokroić w plasterki, czosnek drobno posiekać. Oliwę rozgrzać w garnku, podsmażyć na niej warzywa. Zdjąć garnek z kuchenki, wsypać paprykę w proszku i wymieszać. Wszystko zalać ok. 1,5 litra wrzącej wody.Dodać kiełbasę i soczewicę. Doprawić przyprawą do dań z fasoli, majerankiem, oregano, kostką rosołową i solą. Jeżeli ktoś lubi może dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż soczewica będzie miękka.

Podawać w miseczkach - zupa + kiełbasa. Można posypać zieloną pietruszką.

Czas przygotowania ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 02.06.2017 17:01
dla mnie coś innego i pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak