Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy z "wkładką"- antidotum na mrozy
Podawać w miseczkach - zupa + kiełbasa. Można posypać zieloną pietruszką.
Czas przygotowania ok. 30 minut.
soczewica | 200 gram |
kiełbasa polska surowa | 4 sztuki |
marchew | 2 sztuki |
seler korzeniowy średniej wielkości | 0,5 sztuki |
pietruszka korzeń | 1 sztuka |
por (biała część) | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
Majeranek suszony Prymat | |
ziemniaki | 4 sztuki |
sól do smaku | |
kostka rosołowa | 1 sztuka |
oliwa | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: