Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 200 dag
mięta 5 opakowanie
sorbet truskawkowy 1 szt
biała czekolada 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet truskawkowy

w osobnych garnuszkach rozpuścić obie czekolady truskawki umyć i osuszyć na sicie część owoców zanurzyć do połowy w białej czekoladzie a część w ciemnej odstawić do zastygnięcia sorbet truskawkowy lekko rozmrozić zmiksować i przełożyć do rękawa do dekoracji tortów do ochłodzonych pucharków od lodów wycisnąć fantazyjnie sorbet każdą porcję udekorować truskawkami w czekoladzie oraz świeżymi listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak