Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jabłka 1 kg
cukier 1.5 szklanki
budynie śmietnkowe 2 szt
masło 1/2 kostki
kokos 25 dkg
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe z jabłkami

Upiec biszkopt z 4jaj. Jabłka obrać po czym pokroić na osiem części. Ugotować syrop z jednego litra wody i szklanki cukru,na tym syropie ugotować jabłka (nie rozgotować). Jabłka przestudzić i ułożyć na biszkopcie. Odlać trzy szklanki syropu,rozpuścić dwa budynie śmietankowe i ugotować budyń. Wyłożyć na jabłka.
Rozpuścić pół kostki masła,dodać pół szklanki cukru i kokos. Po przestudzeniu wbić jajka. Gotową masę rozprowadzić na budyniu i zapiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna69 04.05.2012 08:29
OOOO ja muszę tego spróbować
tomek18 18.02.2012 21:14
aby ciasto było wyższe dodałem jeden budyń (pomarańczowy) więcej
Juleczka20 07.02.2012 11:06
pychotka
misia53 02.02.2012 15:10
interesujące
Anio?eczek 01.02.2012 15:33
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak