Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z camembertem i zielonymi szparagami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 400 g
Zielone szparagi 500 g
ser camembert 150 g
masło 1 łyżka
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z camembertem i zielonymi szparagami

Ciasto musimy najpierw rozmrozić a potem rozwałkować na stolnicy na dwa jednakowe wielkości płaty . Szparagi umyć , wyczyścić , odciąć końcówki a potem pokroić na kawałki i gotuj 8 minut w osolonej wodzie bez przykrycia potem wyjmij z wody , ser pokroić na mniejsze kawałeczki , jeden płat ciasta posmaruj masłem i ułóż na nim 10 porcji sera ze szparagami , tylko musimy zachować półtora centymetrowe odstępy , posypujemy solą ,pieprzem i przykrywamy drugim ciastem , dociskamy w miejscach gdzie nie ma farszu i szklanka wykrój 10 pasztecików ich brzegi dociśnij aby porządnie się skleiły połóż na papierze do pieczenia na blasze paszteciki posmaruj masłem rozgrzej piekarnik do 180 st i piecz 25 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 01.03.2012 11:26
Uwielbiam ser, szparagi i ciasto francuskie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak