Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół chiński z makaronem i kiełkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1
por 1
chiński makaron bezjajeczny 1 op
kiełki fasoli mung 1 szkl
anyż 1 gwiazdka
pieprz
sól
imbir
sos sojowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół chiński z makaronem i kiełkami

Marchew obieramy, myjemy i wkładamy do garnka. Pietruszkę obieramy, myjemy i wkładamy do garnka. Cebulę obieramy, jeśli mamy możliwość opalamy nad płomieniem i wkładamy do garnka. Pora myjemy, kroimy na kawałki i wkładamy do garnka. Warzywa zalewamy wodą. Do garnka dodajemy również gwiazdkę anyżu, sól i pieprz ziarnisty. Wywar warzywny gotujemy ok 30 min. Wywar przecedzamy. Warzywa mozna odłozyc na sałątke lub pokroic i dodać do zupy. Do wywaru wrzucamy połamany makaron chiński i gotujemy 10 min. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym, imbirem. Zupę wyłączamy i wrzucamy do niej lekko przesiekane kiełki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 26.10.2012 12:21
dziękuję
matesko 26.10.2012 11:07
lubię taki
Stenka 16.10.2012 18:26
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak