Moja zupa grzybowa

Moja zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja włoszczyzny bez kapusty

  • cebula

    1mała szt
  • masło natur.

    2-3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • smietana 18%

  • mąka

  • żółtka

    2 szt
  • mąka

    ok. 1 szkl
  • grzyby leśne

    30 dag
  • kości schabowe

    1 kawałek
  • zacierka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby, przebrać, oczyścić, bardzo dokładnie umyć. Pokroić na niezbyt drobne kawałki i podsmażyć na maśle. Kość umyć i zagotować, dodać warzywa i grzyby.Wrzucić przyprawy. Gotować ok. 45 min. Zrobić zacierki. Ugotować oddzielnie. Włożyć do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:34
Dobra zupa.

w mojej kuchni

07.06.2013 21:03
takie zupy grzybowe to rarytas...

IlonaAlbertos

23.11.2012 12:40
Wygląda niezwykle apetycznie. Nie robiłam jeszcze z zacierkami, ale wypróbuję.

Wacław

28.09.2011 10:41
Lubie takie zupy,pycha !

ElizaT

20.10.2010 22:48
Wygląda na pyszną.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat