Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
mąka
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
mięso wieprzowe 70 (łopatka, karkówka)
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na średnią kostkę. Posolić, odstwić na 15 min po czym obtoczyć w mące i obsmażyć na dobrze rozgrzanym smalcu, tak aby mięso uzyskało złotą skórkę.Cebulę i czosnek również podsmażyć.Przełożyć do garnka podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Przyprawić wg. smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:36
Dla mięsożerców.
mirosława4 30.04.2011 22:39
smaczny obiadek
SmacznaPyza 10.09.2010 18:47
i do tego kasza gryczana, i ogóreczek kiszony...mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak