Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • mąka

  • smalec

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • mięso wieprzowe

    70 (łopatka, karkówka)
  • papryka słodka mielona

  • pieprz czarny mielony

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • przyprawa w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na średnią kostkę. Posolić, odstwić na 15 min po czym obtoczyć w mące i obsmażyć na dobrze rozgrzanym smalcu, tak aby mięso uzyskało złotą skórkę.Cebulę i czosnek również podsmażyć.Przełożyć do garnka podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Przyprawić wg. smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:36
Dla mięsożerców.

mirosława4

30.04.2011 22:39
smaczny obiadek

SmacznaPyza

10.09.2010 18:47
i do tego kasza gryczana, i ogóreczek kiszony...mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat