Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 70 dag
fasola 1 puszka
jajko 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
pomidory koktajlowe (czerwone) 30 dag
ocet winny 5 łyżek
szczypiorek 1/2 pęczek
sałata czerwona strzępiasta 1/2 sztuka
musztarda 1 łyżeczka
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej

Fasolkę gotujemy, kroimy na mniejsze kawałki, białka jajek kroimy w kostkę, żółtka ucieramy z oliwą, przyprawami, musztardą. Cebulę kroimy w krążki, pomidory przekrawamy na pół, sałatę rwiemy na kawałki. Wszystkie składniki mieszamy, polewamy je sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak