Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 20 dag
masło 12 dag
cukier drobny 5 dag
sól do smaku
żółtko jajek
śmietana 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 litr
cukier puder do smaku
dżem malinowy 1 opakowanie
maliny świeże 700 dag
wódka 1 kieliszek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z malinami

Maliny myjemy i osuszamy. Z mąki, masła , żółtka, śmietany, cukru i szczypty soli wyrabiamy ciasto. Gotowe zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy do lodówki na 30 min. Gotowe ciasto rozwałkować cienko i wyłożyć do silikonowej formy na tarę - pamiętać by obłożyć boki ;) Nakłuć widelcem. Piec w temp. 190\'C ok 25 min. Gotową smarujemy dżemem .
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy żelatynę rozpuszczoną i cukier puder dalej ubijamy. Gotową śmietanę nakładamy na dżem i posypujemy malinami. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 05.03.2014 15:53
pyszności :)
czekoladka_m 27.08.2013 12:26
pysznie;) uwielbiam ciasta z malinami
RenataZ-et 03.11.2012 08:11
bardzo lubię
iknkirke 23.04.2012 10:13
mniam
gosia561 11.06.2011 13:27
malinki są pycha
justyna111 22.09.2010 17:24
mniam
Lidia11 22.09.2010 16:09
pycha
IlonaAlbertos 21.09.2010 00:06
Uwielbiam tartę :) Ale u Ciebie widzę też coś mocniejszego w przepisie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak