Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 duże
kapusta kiszona 35 dag
kiełbasa myśliwska 1-2 laski
sól
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kroki postępowania

1
Zupę gotuję na kościach. Sciągam szumy i przyprawiam kucharkiem.
Krok 1 - Kapuśniak foto
2
Gdy mięso od kości jest miękkie dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 2 - Kapuśniak foto
3
Po 15 minutach wyjmuję kości i dodaję pokrojoną kiszoną kapustę.
Krok 3 - Kapuśniak foto
4
Wrzucam pokrojoną kiełbasę i suszone grzyby. Gotuję do miękkości kapusty i grzybów.
Krok 4 - Kapuśniak foto
5
Zupa gotowa.
Krok 5 - Kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.12.2012 20:47
dobra zupka z polskiej kuchni, najsmaczniejsza jak tutaj na wywarze mięsnym z dodatkiem grzybków suszonych
Gosia20 05.07.2012 13:40
kapuśniaczek pycha
danusia19671 29.02.2012 20:01
Dawno nie jadłam kapuśniaku, pycha:)
kuklik 02.02.2012 17:25
bardzo lubię
Anio?eczek 01.02.2012 15:23
lubię kapuśniak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak