Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy makaron z woka z sosem chilli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos chili 1 łyżka
makaron ryżowy
marchewka 1 szt
pieczarki 4 szt
pierś z kurczaka 1 szt
ogórek 1 szt
olej
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy makaron z woka z sosem chilli

Makaron ryzowy zalewamy wrzątkiem nakrywamy i odstawiamy na 10 min .Po 10 min odcedzamy go na sicie.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki ,marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duze oczka Pierś z kurczaka kroimy w paseczki kropimy sosem sojowym i odstawiamy W woku na oliwie podsmażamy marynowanego kurczaka , z obu stron na złoto dodajemy pokrojone pieczarki następnie strata na tarce marchewkę .Mieszamy . Dodajemy odcedzony makaron i pokrojone w kosteczkę ogórki .Mieszamy .doprawiamy sosem słodkim chilli do smaku .Podajemy na ciepło

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak