Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kie?baska na ry?u

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kie?basa zwyczajna 0,5 kg
t?uszcz do sma?enia
ry 1 szklanka
rodzynki 2 ?y?ki
groszek konserwowy 1 puszka ma?a
sos pomidorowy pikantny 1 ?y?ka
sól do smaku
mas?o 1 ?y?eczka
natka pietruszki 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Kie?baska na ry?u

Ry? gotujemy, os?czamy na sicie, mieszamy z mas?em i przetrzymujemy w cieple pod przykryciem /ja rondelek z ry?em zawijam w koc/. Kie?bas? kroimy na kawa?ki, nacinamy kilkakrotnie na ukos i obsma?amy na rumiano na rozgrzanym t?uszczu. Nast?pnie ry? mieszamy z sosem pomidorowym, namoczonymi i ods?czonymi rodzynkami i ods?czonym groszkiem.Ry? z dodatkami przek?adamy na pó?misek i uk?adamy na nim usma?on? kie?bas?. Posypujemy posiekan? zielenin?. Mo?emy udekorowa? pokrojonymi w ?wiartki pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak