Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka ze szpinakiem i fet?

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pier? z kurczaka podwójna 1 szt
szpinak mro?ony 20 dkg
feta 10 dkg
?mietana 1 ?y?ka
mas?o 1 ?y?ka
czosnek 1 z?bek
sól
pieprz
papryka mielona
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka ze szpinakiem i fet?

Pier? z kurczaka podzieli? na pó?, oczy?ci?, op?uka? i osuszy?. Ka?d? po?ówk? przykry? foli? fileta rozbi? t?uczkiem na cienkiego kotleta, uwa?a? aby si? nie przerwa?o. Doprawiamy sol?, pieprzem, papryk? i chilli, odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy mas?o, wrzucamy szpinak i dusimy do odparowania wody. Nast?pnie dodajemy rozgnieciony z?bek czosnku i pokruszon? fet?. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia fety. Nast?pnie dodajemy ?mietan? i jeszcze chwil? dusimy. Na rozbite mi?so nak?adamy farsz, i zawijamy w roladki. Aby roladki si? nie rozwala?y spi?? je wyka?aczkami a nast?pnie owin?? nitk?.
Na patelni rozgrzewamy olej i sma?ymy roladki na rumiano kilka minut z ka?dej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 28.04.2012 11:58
ciekawie się prezentuje!
Neetka90 28.04.2012 11:58
ciekawie się prezentuje!
staropolanka5 31.01.2012 21:34
zrobi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak