Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z maku do ciasteczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 2 szkl
mleko 1 szkl
miód 3/4 szkl
skórka z cytryny 1 ?y?eczka
rodzynki 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z maku do ciasteczek

Mak zemle? trzykrtnie w maszynce. Wymiesza? z mlekiem i (p?ynnym najlepiej)miodem, cz?sto mieszaj?c gotowa? na ma?ym ogniu a? zg?stnieje.Doda? skórk? z cytryny i rodzynki, dok?adnie wymiesza?, wystudzi? przed nadziewaniem ciastek lub babeczek.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak