Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa salatka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 150 g
szpinak 100 g
oscypek 70 g
bulion warzywny 100 ml
kuskus 70 dag
ząbek czosnku 2
pieprz
sól
sos
cytryna 1/2
oliwa 4 lyzki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa salatka

Kasz? kuskus zalewamy bardzo gor?cym bulionem warzywnym i odstawiamy na par? chwil, ?eby kuskus nap?cznia?. Naczynie, w którym znajduje si? kasze najlepiej przys?oni? pokrywk?. Truskawki bardzo dok?adnie myjemy, odcinamy ogonki, a nast?pnie kroimy na ?wiartki. Z?bki czosnku obieramy, przemywamy, a nast?pnie przeciskamy przez prask?. Szpinak bardzo dok?adnie oczyszczamy. Li?cie szpinaku wraz z czosnkiem podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Oscypek trzemy na tarce o ma?ych oczkach. Wszystkie te sk?adniki mieszamy ze sob?, a pó?niej doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol?. Sa?atk? polewamy sosem. SOS: Oliw? z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, a pó?niej dodajemy jeszcze sól i pieprz. Sos dobrze mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 01.02.2012 16:03
super
foczka-ks 31.01.2012 20:40
lubi? truskawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak