Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra salatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki 1 peczek
cebula 2
jajko 2
ogórki 2
szczypiorek
fata 80 g
sos
majonez 2 lyzki
ząbek czosnku 2
śmietana 1 lyzka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra salatka

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, ?eby pó?niej lepiej ?ci?ga?y si? skorupki. Po ugotowaniu jajka obieramy, a nast?pnie kroimy na kostk?. . Ogórki obieramy, dok?adnie myjemy i kroimy w kostk?. Rzodkiewki równie? bardzo dok?adni myjemy, odkrajamy ogonki, a w pó?niejszej kolejno?ci kroimy w kosteczk?. Szczypiorek bardzo dobrze myjemy, a pó?niej drobno siekamy. Cebule obieramy, myjemy pod zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a pó?niej kroimy w niedu?? kostk?. Ser feta tak?e kroimy w kostk? lub kupujemy ju? pokrojony. Wszystkie te sk?adniki ??czymy ze sob?, a nast?pnie polewamy sosem i mieszamy. SOS: Mieszamy ze sob? majonez oraz ?mietan?. Do tego dodajemy obrany i starty na tarce o ma?ych oczkach czosnek oraz przyprawy : pieprz i sól. Sos dok?adnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 31.01.2012 20:39
bardzo ostro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak