Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy sorbet

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 6 sztuk
cukier 0,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
białko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy sorbet

Wodę zagotować z cukrem co jakiś czas mieszając. Ostawić do ostygnięcia. Brzoskwinie umyć i obrać. Przeciąć na pół i wyciągnąć z nich pestkę. Zmiksować drobno, i dodać wodę z cukrem - zmiksować jeszcze chwilkę by się połączyło. Białka ubijamy na sztywno ( można dodać szczyptę soli by szybciej i lepiej się ubiło). Dodajemy do musu i mieszamy. Gotowe przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki na 5 godzin. Co godzinę jednak mieszamy. Gotowe podajemy w pucharkach udekorowane malinami lub truskawkami. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 21.12.2013 11:25
pyszny sorbet
RenataZ-et 11.09.2012 19:27
To coś dla mnie:)
caralajna 16.08.2012 09:13
ciekawy przepis, muszę wypróbować
Zoso 08.09.2011 23:26
fantastyczny deser
justyna111 22.09.2010 17:24
super
Lidia11 22.09.2010 16:09
pycha
IlonaAlbertos 21.09.2010 00:07
Taki sorbecik jest po prostu przepyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak