Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada mrozona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
lody waniliowe 3 kulki
śmietana 2 szklanki
woda 3 lyzki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada mrozona

Tabliczk? gorzkiej czekolady kruszymy na mniejsze kawa?ki, a nast?pnie dodajemy do niej trzy ?y?ki wody i przenosimy to do rondelka. Czekolad? gorzk? razem z wod? gotujemy razem na niedu?ym ogniu. Do tej gotuj?cej si? masy dodajemy 1,5 szklanki ?mietany 30% oraz jedn? szklank? mleka. Ca?o?? jeszcze chwil? razem gotujemy. Kiedy wszystkie sk?adniki b?d? ze sob? dobrze po??czone to rondelek zdejmujemy z ognia. Zrobion? mas? odk?adamy, ?eby przestyg?a. Przygotowujemy trzy wysokie szklanki, a do nich wk?adamy po jednej ga?ce lodów ?mietankowych. Do tego nalewamy ostudzon? mas? czekoladow?. NA wierzch ka?dej czekolady dajemy wcze?niej odstawion? i ubit? ?mietan?. Mro?on? czekolad? mo?na jeszcze z wierzchu przyozdobi? wed?ug w?asnego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak