Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z farszem grzybowo - cebulowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
mas?o 1 ?y?ka
m?ka 1 szkl
woda 0,5 szkl
jajko 1 szt
prawdziwki namoczone dag

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z farszem grzybowo - cebulowym.

Kroki postępowania

1
Namoczone grzyby mielimy. Sma?ymy na ma?le z dodatkiem cebulki posiekanej w drobn? kostk?.
Krok 1 - Uszka z farszem grzybowo - cebulowym. foto
2
Zagniatamy ciasto na pierogi z podanych sk?adników, wa?kujemy i wykrawamy kwadraty. Nak?adamy na nie farsz , sk?adamy na pól i lepimy uszka.
Krok 2 - Uszka z farszem grzybowo - cebulowym. foto
3
Uszka gotujemy do wyp?yni?cia w osolonej wodzie.
Krok 3 - Uszka z farszem grzybowo - cebulowym. foto
4
Po wyj?ciu uszek obficie skrapiamy je roztopionym mas?em.
Krok 4 - Uszka z farszem grzybowo - cebulowym. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.01.2013 13:15
nie gotujesz grzybów po namoczeniu?
Dorota37 08.04.2012 21:47
ciekawy przepis
jola1508 21.02.2012 22:53
ale smaczności!
jola1508 21.02.2012 22:53
ale smaczności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak